Securitatea portalului NNConsultant


Istoric

NN va ofera urmatoarele informatii generale pentru a raspunde oricaror nelamuriri pe care le puteti avea in legatura cu securitatea tranzactiilor online.

NN depune toate eforturile necesare pentru a asigura securitatea datelor clientilor si colaboratorilor sai si a tuturor tranzactiilor acestora. Pentru noi, protejarea clientilor este tocmai business-ul nostru. Indiferent cate actiuni se iau pentru a asigura acest lucru, intotdeauna exista riscuri de frauda online si drept urmare si dumneavoastra puteti lua unele masuri pentru a va proteja. In cele ce urmeaza, noi va oferim cateva informatii care sa va ajute in acest sens.

 

1. Cele mai recente recomandari privind securitatea

Din cand in cand va vom oferi informatii cu privire la stirile de securitate despre care noi credem ca pot fi utile si pentru dumneavoastra. Aceste anunturi de securitate vor fi prezentate in cele ce urmeaza.

Phishing

Un atac de tip "phishing" este o tehnica de frauda online care consta in trimiterea unui mesaj oficial de tip e-mail care include adresa, pagina de web a companiei si care pretinde a fi trimis de la o sursa legitima. Aceste tipuri de mesaj e-mail contin in general un link redirectat catre o pagina de web falsa si care indruma clientii sa-si introduca numele si detaliile personale de securitate, toate acestea sub pretextul ca aceste detalii in cauza trebuie actualizate sau schimbate. Odata ce aceste informatii sunt divulgate, ele pot fi utilizate apoi pe site-uri legitime, in scopul fraudarii contului Dumneavoastra personal.

Este important ca sa fiti atenti la aceste tipuri de mesaje e-mail care va cer informatii personale; pentru mai multe informatii, vizitati sectiunea - Practica standard de comunicare a NN.

Imitatii ale website-urilor NN

NN monitorizeaza Internetul pentru a fi la curent in legatura cu tentativele de imitare a website-urilor care, de cele mai multe ori, sunt primul pas facut de catre "phisheri". Ca urmare a acestui fapt, noi luam toate masurile necesare si colaboram cu institutiile abilitate pentru a ne asigura ca aceste site-uri sunt inchise in cazul unor eventuale incercari de fraudare - in unele cazuri, chiar si in aceasi zi in care apar astfel de site-uri.

Pentru a raporta atacurile de tip phishing, va rugam sa ne contactati la telefon (021) 402.83.99 sau sa trimiteti un mesaj la adresa de e-mail: sales.administration@nn.ro.

Tehnica avansata de fraudare

Probabil ca ati aflat deja de tehnica avansata de fraudare unde mesaje e-mail care ofera sume importante de bani sunt trimise la mii de adrese in schimbul unui comision mic cerut pentru a acoperi taxe legale, deschiderea unui cont sau plata la oficiul vamal. Uneori banii oferiti sunt rezultatul unei loterii la care dumneavoastra nici nu ati cumparat bilet. Alteori banii sunt tinuti intr-un cont bancar, iar detinatorul acelui cont nu poate avea accces la el si i se promite ajutor in schimbul unui procent din suma. In ambele cazuri, anumite tipuri de taxe trebuie platite.

Nu raspundeti la aceste tipuri de mesaje e-mail! Acestea fac parte din tentativa de frauda si dumneavoastra nu veti primi niciodata suma de bani promisa.

Va informam in acest scop pentru a va atentiona despre aceste tentative de fraudare online care pot implica si numele brand-ului NN.

2. Practica standard de comunicare a NN

NN poate comunica cu clientii sai pe e-mail doar ocazional, asa ca intrebarea este cum puteti sa identificati care mesaje vin din partea nostra si care sunt tentative de fraudare?

 • NN vi se va adresa intotdeauna cu numele dumneavoastra in orice mesaj e-mail
 • NN nu va va trimite niciodata mesaje e-mail in care sa fie incluse link-uri catre site-uri unde dumneavoastra va trebui sa introduceti informatii personale
 • NN nu va va cere niciodata sa confirmati detaliile personale pe e-mail
 • NN foloseste cele mai noi sisteme si tehnologii de criptare si autentificare pentru a securiza comunicatia si tranzactiile


Oricand aveti dubii cu privire la un mesaj e-mail pe care l-ati primit pretinzand a fi din partea NN, va rugam sa sunati la numarul de telefon (021) 402.83.99 sau sa trimiteti un mesaj la adresa de e-mail: sales.administration@nn.ro

3. Verificati pagina de web

Clientii NN trebuie sa se asigure ca site-ul pe care intra este intr-adevar cel al NN si, mai mult decat atat, este un site securizat.

Verificati ca website-ul este securizat astfel:

 • Pagina web incepe cu https:// in loc de http://. In cazul https, elementul de securitate va aparea in zona din dreapta-jos a paginii web.
 • Fereastra de aplicatie specifica faptul ca este folosit protocolul SSL (Secure Socket Layer).


Apasati pe elementul de securitate din josul paginii pentru a vedea detaliile de securitate ale certificatului digital. Certificatul indica detinatorul website-ului, care in cazul nostru este NN. Verificati ca detaliile si validitatea certificatului sunt corecte.

NN colaboreaza cu autoritati de certificare recunoscute pe plan mondial (precum VeriSign sau Thawte).

In cazul in care aveti nelamuriri in legatura cu pagina de web, va rugam sa ne contactati.

4. Protejati-va datele personale

Aveti grija de informatiile cu caracter personal

Numele utilizator, parola, codurile de acces din matricea de securitate si datele de identificare ale clientului reprezinta cheia pentru accesul la contul personal. Sa nu le scrieti pe hartie, sa nu le instrainati nimanui, si sa nu le includeti niciodata in continutul mesajelor e-mail. Trebuie sa tineti minte ca protejarea parolei, a codurilor de acces si a detaliilor de securitate este responsabilitatea fiecaruia dintre noi.

Protejarea calculatorului personal
 • Actualizati-va calculatorul personal prin instalarea ultimilor versiuni de programe, in scopul prevenirii atacurilor lansate de persoane neautorizate, a virusilor care exploateaza vulnerabilitatile de sistem
 • Instalati si actualizati periodic programul de Anti-virus pentru a va proteja impotriva virusilor si pentru a preveni instalarea neautorizata a programelor tip "Cal troian" pe calculatorul dumneavoastra
 • Instalati si actualizati periodic programele de tip Anti-Spyware
 • Instalati si actualizati periodic "firewall"-ul personal
 • Folositi numai programe de la furnizori cunoscuti si de incredere
Protejati-va impotriva mesajelor e-mail de tip "spam"
 • Folositi un filtru de "spam" pentru a evita chiar si aparitia acestor tipuri de e-mail
 • Sa nu raspundeti niciodata la mesaje tip "spam" pentru ca in acest fel adresa Dumneavoastra de e-mail este inregistrata ca fiind activa si in acest fel mesajele "spam" se pot inmulti.
 • In cazul in care cititi un mesaj "spam" sa fiti constienti ca ceea ce pare a fi frumos si adevarat, chiar este prea frumos ca sa fie adevarat.

5. Informatii de contact

Oricand aveti dubii cu privire la un posibil e-mail de tip phishing pe care l-ati primit pretinzand a fi din partea NN, va rugam sa ne sunati la (021) 402.83.99 sau sa trimiteti un mesaj la adresa de e-mail: sales.administration@nn.ro 

Anti-Phishing Working Group ofera statistici cu privire la atacurile de tip phishing si ofera sfaturi si sugestii pentru persoanele fizice si companii. 

 
 
 
Version: 0.2.09-RELEASE / 2019-08-08 13:15